Muutamme ulkomaille 1,5 kuukauden päästä

''Oishan se hienoa myydä vaan kaikki pois ja muuttaa ulkomaille.''

Jep, näin se on. Vihdoin paljastan teille ison asian, jonka ympärillä kaikki ajatukset ovat pyörineet viimeisen kuukauden sisällä. Mun on ollut vaikea kirjoittaa juuri mistään, kun kaikki fiilispostaukset ja muut ovat tuntuneet epäaidoilta. Tässä siis uutiseni: muutan lokakuussa ulkomaille!

Olen asunut ulkomailla ennenkin, mutta tämä kerta tulee olemaan monella tavalla täysin erilainen. Ensinnäkin, en muuta yksin, vaan yhdessä poikaystäväni kanssa. Mukaan tulee tietenkin kissamme Fredi. Tämä tarkoittaa sitä, että olen vastuussa muustakin kuin itsestäni. Aiemmin olen voinut huolettomammin tehdä tällaisia päätöksiä, mutta nyt täytyy kaikki miettiä selkeästi etukäteen aina matkustamisesta asti - kissan kanssa kun ei voi viettää vuorokausia lentokenttien aulamajoituksissa.

Toiseksi, aiemmin olen aina muuttanut ennalta määrätyksi ajaksi. Olen tiennyt palaavani takaisin Suomeen vapaaehtoistyön, vaihdon tai työharjoittelun loppuessa. Nyt muutan ensimmäistä kertaa ulkomaille toistaiseksi, ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Paluulipusta ei ole tietoa.

Aiemmin olen myös tiennyt etukäteen tarkasti, mitä tulen kohteessa tekemään. Nyt mulla ei ole tarkkaa suunnitelmaa. En ole allekirjoittanut työsopimusta, mutta olen sopinut tapaamisen oman alan työpaikkani kanssa, jonne todennäköisesti pääsen töihin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

Poikaystävälläni on työsopimus allekirjoitettuna uuteen maahan. Se oli viimeinen ratkaiseva asia muuttoa miettiessä. Kunhan toisella meistä on varmuudella töitä odottamassa, on lähtö helpompaa.

muutto-ulkomaille-ruotsi-tukholma
muutto-ulkomaille-ruotsi-tukholma
muutto-ulkomaille-ruotsi-tukholma

Mihin me sitten muutamme? Minä olisin ollut valmis lähtemään vaikka maailman ääriin, mutta poikaystäväni ilmoitti, että Ruotsia kauemmas hän ei lähde. Niinpä me muutamme Tukholmaan. Kaupunki on minulle ennestään tuttu, ja tiedän viihtyväni siellä oikein hyvin.

Lähtö jännittää todella paljon, mutta samalla olen innoissani. Asuntoasiat ovat melkein plakkarissa, mikä on suuri helpotus. Järjesteltäviä asioita on paljon, mutta aikaakin on onneksi vielä jäljellä, sillä muutamme lokakuun lopussa. Yritän saada joka viikko muutaman ison asian hoidettua, jotta hermot pysyvät kurissa. Nimittäin aika paljon tässä saa omien hermojen kanssa taistella, kuten aina isoja päätöksiä tehtäessä.

Miksi me sitten muutamme? Oikeastaan ihan vaan siksi, että molemmat haluavat asua ulkomailla. Lähestymme pikkuhiljaa kolmekymppisiämme, ja perheen perustamista olisi kiva aloitella Suomessa. Siksi tämä on viimeinen hetki, jolloin voimme lähteä niin, että ainut huollettavamme on kissa. Vaihtoehdot ovat nyt tai ei koskaan, joten valitsimme lähteä nyt.

Sellaista tällä kertaa, huhhuh. Jännittää todella paljon julkaista tämä postaus, mutta samalla oon helpottunut jakaessani tämän asian julkisesti. Saa kysellä lisää ja toivoa postauksia aiheen tiimoilta, tästä varmasti riittää kyllä kirjoitettavaa!

Kommentit

 1. VAU! Ihan mahtavaa ja oon tosi iloinen teidän puolesta, että päätitte lähteä :D Etenkin jos tilanne on "nyt tai ei koskaan". Mua harmittaa vietävästi, kun en nuorempana lähtenyt au pairiksi. Kadun sitä etenkin nyt, kun oon seurannut Areenasta au pairit- sarjaa ja nyt Unelmaduuni Australiassa ekaa kautta on tullut katsottua Cmoresta. Mä en lähtenyt siks, että olin parisuhteessa ja sit vähän se uskallus. Kadun sitä niin vietävästi nyt. Mutta noh. Joitain unelmia ei vaan voi toteuttaa ja oon suht fine asian kanssa. Onneksi nyt elän toista unelmaani, kun on lapsi ja perhe-elämä alkanut :)

  Mukava seurailla teidän muuttomatkaa toiseen maahan, toivottavasti siis jaat aiheesta juttua sun muuta siitä täällä 8)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Jännitti lukea, että voitko nyt epävarmana aikana lähteä maailman ääriin. Tukholma on just huippu, kansainvälinen, elävä, moderni kaupunki. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen! Kaukomailla asuvana voin kyllä sanoa, ettei ollenkaan huono päätös muuttaa lähelle, mistä on myös helppo käydä kotona tapaamassa sukulaisia ja ystäviä.

  VastaaPoista
 4. Onnea muutokselle ja muutolle! Sattumalta itsekin asuin aikoinana pari vuotta Tukholmassa. Mieheni oli aloittanut työt siellä jo syksyllä, minä suoritin vielä opinnot loppuun vuodenvaihteeseen mennessä ja uudenvuodenaattona muutimme molemmat toistaiseksi Tukholmaan. Viihdyin kyllä hyvin, Tukholma oli tuttu ja osasin ruotsia riittävästi tullakseni sillä toimeen myös uudessa työpaikassani. Eli kyllä se siitä, jos ruotsalaiset eivät ole viime vuosikymmeninä muuttuneet, niin heidän kanssaan tulee kyllä toimeen!

  VastaaPoista
 5. Teillä on siellä jännät hetket meneillään! Ulkomaille muutto on aina iso juttu ja siihen liittyy monta asiaa. Ruotsissa kuitenkin on sama kulttuuri kuin Suomessa, niin ehkä niitä shokkeja on hieman vähemmän. Uusi kotimaa on lähellä Suomea, joten sieltä on helppo poiketa vaikka viikonlopuksi, jos alkaa kovasti kenkuttamaan. Ruotsissa on varmasti suomalaisen helpompi työllistyä kuin monessa muussa maassa, hyvä että toisella on työsopimus allekirjoitettuna. Itse olen muuttanut pari kertaa ulkomaille ja meillä on ollut kouluikäiset lapset, joten heidän kautta on ollut helppo tutustua muihin perheisiin, koulun ja harrastusten kautta. Neuvoni sinulle, verkostoidu heti Suomi-yhteisöt, harrastukset ja puolison työpaikka! Minulla on blogissani jonkin verran kirjoituksia ulkosuomalaisuudesta sekä ulkomaille muutosta, mm. muuttajan muistilista. Edellinen muutto vauhditti opintojani, joten tein opinnäytetyön muutosta ulkomaille (Sveitsi). Zemppiä teille muuttoon ja sen suunnitteluun!

  VastaaPoista
 6. Onnea tulevan muuton johdosta! :) Ja muutto on aina muutto, oli se sitten Tukholmaan tai kaukomaille. Itse tavallaan rakastan muuttoja, koska silloin tulee aloitettua puhtaalta pöydältä uusi elämänvaihe (vaikka sitten vain uuden asunnon tiimoilta) ja samalla saa kaapitkin siivottua perusteellisesti. Ulkomaille muuttaminen tekee kaikesta vielä jännittävämpää! Itse muutimme viimeksi tätä Suomi-Espanja väliä, tarkoitus olisi suunnata samaa väliä takaisin Espanjaan ja pysyvämmällä ratkaisulla tällä kertaa. Korona vielä hieman jarruttelee, mutta katsotaan milloin pääsen jälleen pakkaamaan! Heh. :) Hyvää muuttoa, nauttikaa!

  VastaaPoista
 7. Joskus sitä täytyy repäistä ja uskaltaa tehdä muutoksia. Tukholma on suosikkikaupunkini, olen asunut siellä nuoruudessani itsekin.

  VastaaPoista
 8. Vau, mahtava siirto! Tukholmassakin on jo oma eksotiikkansa, ja sieltäkin pääsee reissaamaan hyvin muualle (Suomihan on vähän pussinperä...). Onnea muuttoon ja uusiin seikkailuihin!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä matkaan! Kuten Milla tossa kirjoittikin, niin Ruotsista pääsee ihan eri lailla reissaamaan myös maata pitkin. Ja se on sopivan lähellä, että voi aina käväistä Suomessa, jos tulee koti-ikävä.
  Olispa kyllä kiva muuttaa yhdessä miehen kanssa ulkomaille. Mies ei ole yhtään innokas ajatuksesta, vaikka välillä aina yritän esitellä uusia asuinpaikkoja ja googlailen elämisen kustannuksia eri maissa :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi postausta! Vastaan kaikkiin kommentteihin, myös vanhoihin postauksiin tulleisiin. Kiitos viestistäsi! :)

INSTAGRAM LAURAHELINI

Copyright © Laura Linnea